28. maj 2011

Boller i regnen (hø hø)

Vi kan lige så godt tage konsekvensen af det. At vi har forårsregn en masse. Personligt vil jeg ikke brokke mig over det (1. mine planter elsker det, 2. jeg skal alligevel sidde indendørs og skrive eksamensopgave, så det er a-okay med mig at vejret sucks).
Forleden morgen var køkkenet tomt for morgenmad, så jeg smed boller i ovnen. Mmh! De blev ligesom jeg altid har ønsket - Præcis ligesom bollerne Aske bager i Bamses Billedbog! (Det irriterer mig ret meget, at jeg ved jeg har et perfekt billede af de her boller i en bog om Bamse hos mine forældre. Eller hos mine nevøer i Nord Irland? I hvilket tilfælde det bliver virkelig svært at få fat i det...)

Mmmmmh de er gode (and so flufffeeeeey!)

Så jeg vil anbefale jer at tage konsekvensen af regnen og bage dejlige bløde boller med smør og kardemomme, præcis som de var, da vi var små. Opskriften er Sif Orellana's (http://siforellana.dk) - Den er så god! Hun kalder dem akutboller, fordi de kan forberedes og bages på meget kort tid, perfekt til hvis du pludselig får gæster, eller har glemt en fødselsdag.

Here goes:

Sif Orellanas akutboller (12-15 stk)

200 g smør
2 dl mælk
40 g gær
1½ tsk salt
2 æg
2 spsk honning eller lys sirup
ca. 700 g mel
Masser kardemomme

Smelt smørret i en kasserolle. Hæld mælken i og vent til blandingen er håndvarm. Rør gæren ud i blandingen og tilsæt salt, æg og honning eller lys sirup. Tilsæt til sidst melet og kardemommen og ælt dejen godt til, den er dejligt blød og smidig. Form 12-15 boller, sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve under et fugtet viskestykke i 30 minutter. Pensl bollerne med sammepisket æg og bag dem ved 200 grader i ovnen i ca. 10 minutter eller til de er smukt gyldenbrune og gennembagte.

Så bag boller, spis dem under tæpper med varme drikke og hygge, go!

2 kommentarer:

 1. tusinde tak for din søde kommentar! det varmede virkelig med lidt ros :)
  btw. super fin og personlig blog du har dig :)
  <3 Nanna

  http://fashionavecnanna.blogspot.com/

  SvarSlet
 2. Det var så lidt, det var jo velfortjent :)
  Tusind tak, vi er to, Kira og mig, der skiftes til at skrive :)
  <3

  SvarSlet