9. juni 2011

Tatoveringer, vol. 1

Som der blev læst med stor iver, så tatoverer jeg ved siden af mine studier og fotografering (okay, det bliver måske ikke helt til så meget fotografering, men det lyder smart at være en travl unistudine, der har gang i en million projekter). Med en så stor interesse, viser jeg med glæde nogle af de tusser, jeg har lavet i denne omgang.

En gang imellem tager jeg nemlig et smut til storbyen for at tegne lidt på folk, som regel en uge ad gangen. Det er enormt hårdt, men fantastisk givende. Godt nok er det en smule dyrere hobby at tatovere fremfor at male i malebøger, men jeg er ganske tilfreds. Det er også lidt sjovere at kigge tilbage på, og en kende mere interessant for jer.


Tatoveringen fremstår ikke helt sort, men det er (gudskelov) redigeringen af billedet, der gør det. Den er selvfølgelig helt sort i virkeligheden. J spiller lidt med musklerne, så tattooen ser en smule ujævn ud. Har vi flere undskyldninger?!

Tatoveringen ovenover må have været den sværeste tusse, jeg nogensinde har lavet. Hvad der er helt lige på papir fremstår (selvsagt) ikke sådan på en muskuløs arm. Det er jo bare et par streger, så selvom jeg nok godt kunne have tænkt så langt, forventede jeg at det blev nemt. Men jeg tog grueligt fejl.


9x13cm

Min kusines kusine ønskede sig et anatomisk korrekt hjerte, men det måtte ikke fremstå alt for realistisk - det skulle jo heller ikke se ud som om at hendes hjerte poppede ud af ryggen på hende. Så resultatet blev en smule mere tegneserieagtigt og ligner noget fra de der plakater, der hang i klasselokalerne i gamle dage. Det tog kun en time at tegne den, og den er en af mine yndlings.


Lamb of God tatovering fra coveret på deres album 'Wrath'.

Denne tatovering sidder på benet af den fyr, der lokkede mig ind i branchen. Den skulle være lidt snavset at se på, og jeg har brugt en blanding af beskidt gul og lilla (hvis det skulle have interesse). Han har sat sin krop til rådighed for mig (dog ikke på den beskidte måde...), og han er i besiddelse af min første tatovering (ever. Uf.) og han render rundt som en reklamesøjle med min udvikling i faget. Denne er den 5. tatovering, jeg har lavet på ham, og den er lavet af to omgange (først outline og skygger i knoglerne, efterfulgt af optegningen af bølger og himmel, og farvelægning).


Outtake fra ugen. På første billede kan du se de M.C. Hammer-bukser, jeg ikke kunne bestemme mig for om jeg skulle beholde. Det gjorde jeg så. Fotos taget af Morten Carstensen og Dina Le Maire Wandall.

Det lykkedes mig at lave omkring 10-11 tatoveringer på fem dages tid. Jeg er selv ret imponeret.

Disclaimer/fyi. Jeg begyndte at tatovere på fake skin, førend jeg begyndte at tegne på mennesker, som igen blev indforstået i at jeg var helt ny. I min "optræning" brugte jeg meget tid på at studere kunstarten på skift, youtube og ved selv at tatovere (egen hud og fake skin), samt et direkte studium i hygiejne (da der desværre endnu ikke findes regler inde for dette område). Derudover undersøger jeg markedet for det bedste blæk, samt jeg kun bruger engangsnåle, -tuber, osv. Endvidere bliver alt mit udstyr steriliseret fra gang til gang.

Spørg endelig, hvis du har spørgsmål ang. tatoveringer, behandlingen af dem, osv. Der vil snarest muligt komme et indlæg om hvilke ting, du skal holde øje med, når du skal have en tatovering.
Tatoveringer, vol. (number) vil blive en tilbagevendende serie af de tatoveringer, jeg får lavet.

5 kommentarer:

  1. ved du noget til de såkaldte white tattoos...
    er helt vild med dem, men er bange for 2 ting

    - at den er ligeså slem som den røde farve, ergo at der er større chance for irrtation, og at den skal opereres væk...

    2- er det rigtigt den bliver meget grim med alderen? :)

    så fine tatoos! :)

    SvarSlet
  2. Jeps, det gør jeg bestemt. Rød og lys blæk er de farver, der oftest fremprovokerer allergi, som dog alligevel sker yderst sjældent. Man vil derfor foretage en test på din hud (en dråbe bliver dryppet på dit håndled, samt plaster på til at dække det), hvor blækken skal sidde på din hud i 48 timer. Hvis der ikke kommer nogen reaktion, kan man sagtens tatovere dig. Dog er det set at en eventuel reaktion først kommer flere år efter, og netop dér opereres væk. Det er dog ikke noget, der sker særligt ofte.
    Hvis man i forvejen har allergier eller et dårligt immunforsvar, vil jeg generelt fraråde folk at få tatoveringer i farver (eller for store i sort), da det jo er et fremmedlegeme, der kommer ind i kroppen).

    Hvidt blæk sætter sig ikke på alle. Jeg har selv en hvid tatovering, som jeg lavede sidste år, som nu er væk, men uden synligt ar. De vil fade med tiden, som alle tatoveringer gør, men da den er hvid bliver den mere og mere usynlig. Hvis tatovøren har været dårlig og er gået for dybt, vil du få et ar, så ja, med tiden kan den godt blive grim, hvis dette er tilfældet (derfor se altid, hvad tatovøren har lavet først!).
    Dog skal man ikke se en hvid tatovering som en midlertidig tattoo, der vil forsvinde.

    Der vil komme et indlæg om hvad man skal holde øje med hos en tatovør, hvad man skal spørge om, og bl.a. hvad det er, der sker med kroppen, når man får en tatovering på et tidspunkt :) Men indtil da, så bare spørg løs :)

    Og tusind tak! <3

    SvarSlet
  3. Usynlig var et utroligt dårligt udtryk. Mindre synlig*

    SvarSlet
  4. org tak for info... jeg er nemlig typen der ikke kan tåle en skid, og jeg har bare ønsket en tattoo længe, men tør simpelthen ikke risikere at den skal opereres væk et par år efter... sidder allerede nu og får gåsehud ved tanken!!

    men tusinde tak for dit svar, det var virkelig en stor hjælp! :)

    SvarSlet
  5. Værsgo' :)
    Jeg er selv multiallergiker, men har dog kastet mig ud i det alligevel. Der er nemlig ret stor forskel på almindeligt sort blæk og farver (da sidstnævnte er kemiske farvestoffer, mens sort blæk er partikler). Jeg vil ikke lokke dig ud i noget, men hvis du virkelig gerne vil have en lille tatovering, så sørg for at blive testet inden; chancen for en allergisk reaktion ved en sort tusse er gudskelov bittelille :)

    SvarSlet