17. juni 2011

Hjemmerørt skrubbe-/fugtighedsmaske

Godt nok har jeg et enormt usundt forhold til rengøringsmidler (det skal du nok komme til at høre mere om), men når det gælder produkter til min hud, så vil jeg helst have det reneste af det rene. Med andre ord, det må gerne være spiseligt.

(To fluer med ét smæk!)

Jo, bevares, det er rart at købe bunker af smarte produkter til huden, som alle sammen gør en masse forskelligt (igen den der med rengøringsmidler...), men sådan skidt har ofte en udløbsdato. Og når man ikke er højere end en 4. klasses elev, så har man altså ikke meget hud at påføre al den creme og alle de masker.

Genistregen ligger i at bruge ting, du allerede har i køkkenet (den har du aldrig hørt før, vel?)! Sådan som en vis Ole Henriksen startede. Jeg bruger mange forskellige hjemmerørte produkter, både til ansigt og hår; her er opskriften på verdens bedste skrubbemaske, der samtidig tilfører fugt:

Du skal bruge følgende:
  • 1 stor teskefuld honning
  • 1 teskefuld sukker
  • En sjat citron (enten ægte eller fra koncentrat - vi er sgu ikke så skide hellige her på Saga Blot)
Du blander alle ingredienserne sammen, så du får en snasket konsistens. Du må endelig ikke komme for meget citron i, da masken skal kunne klæbe sig til din ansigt.Du lægger efterfølgende masken i ansigtet og din brystkasse i cirkelbevægelser. Sukkeret, sammen med citronen, vil sørge for at exfoliere din hud, mens honningen vil tilføre dig fugt. Masken vil begynde at smelte lidt, pga. varmen fra din krop, så du skal ikke smide dig i sofaen og tvære hovedet i puderne.
Lad den endelig sidde så længe, du orker, da honningen som sagt fungerer som en fugtmaske. Honning har desuden ry for at virke foryngende, og er et eminent produkt, da det er bakteriehæmmende/antiseptisk, og er derfor rigtig god til uren hud (hvis du har acne vil en exfolierende maske gøre mere skade end gavn).Og nej, du kan ikke bruge salt. Salt er alt for groft til huden i ansigtet, så du kan lige vove på at overveje at smøre det på dit ansigt! Fy.

2 kommentarer:

  1. Ih. Det vil jeg prøve. Tak for det! :)

    SvarSlet
  2. Gå straks igang! Du bliver et nyt menneske (jo, du gør!)

    SvarSlet