25. juni 2011

Ét frø bliver til én plante

For nogle måneder siden, da det stadig var uhyggeligt koldt udenfor og solen gik ned klokken halv seksten, tikkede en besked ind fra Kira.
Hun havde givet sig i kast med at plante chilier.

Normalt får hun et smil med på vejen med alle hendes planterier. Ikke fordi jeg synes, det er åndssvagt, nærmere tværtimod: jeg er dybt misundelig over at hun kan få små bitte sten til at gro i en klump muld. Her i firmaet i Næstved skifter vi planterne ud hver tredje måned, fordi de dør.

Men det var lokkende, sådan som hun talte om de chilier. Vi spiser meget chili i vores mad, og inspireret af både Bonderøven (fra dr2<3) og Kira gik jeg i gang efter hendes opskrift (hedder det det på botanisk?).


Det er her tydeligt, hvordan det går med mine små chiliblomster. Det skulle dog være meningen. For så bliver de til chilier.

Ét frø bliver til én plante. Det kunne hun sgu godt have sagt. Jeg endte med omkring 20 store planter, som fyldte så meget at jeg har måtte abortere nogle af dem. Andre er blevet sat sammen. Det skider jeg på. De fik også et par pinde, bare til at slynge sig op ad. Så var det at Kira påpegede at det ikke er en slyngplante. SUK!

Der er begyndt at vokse små chilier frem, det er enormt spændende. B kigger også lidt fascineret med en gang imellem. Men nu er jeg jo i England, når dette indlæg bliver udgivet... så jeg er faktisk lidt nervøs. For chilierne og B kan ikke enes.


Se! Lille chilibaby!

2 kommentarer:

  1. Hvor fint - jeg kan også: http://madazz.blogspot.com/2011/07/status-pa-lidt-chilli.html

    SvarSlet
  2. Tak! Den er nu blevet en ordentlig rød javertus!

    SvarSlet