10. august 2011

Det lugter lidt af karry

Image Hosted by ImageShack.us

Igår fik jeg pludselig en hunger efter min fars thai-suppe. To be fair, så har jeg aldrig smagt den, når han har lavet den, kun hørt om hvor stor en succes den har været, når mine forældre har haft gæster til middag. Så  da S kom hjem efter sin løbetræning var suppen på komfuret, og kort tid efter sad vi begge og frydedes over vores brændende halse (den blev lidt stærkere end tilsigtet).

Hvb's thai-suppe (som er nok til 4-5 personer. Jeg laver denne portion, så jeg kan nyde den i flere dage efter, nam!):

1-2 løg
2 fed hvidløg
50g smør
ca. 3 spsk rød karrypasta
1 dåse flåede tomater
1 cm frisk ingefær
5 dl hønsebouillon
200 g ristet bacon eller rejer
1 stor dåse ferskner
2 milde chili
½ stærk chili
2½ dl kokosmælk

Image Hosted by ImageShack.us


  • Svits karrypastaen i smøret og tilsæt fintskåret løg, hvidløg, ingefær, chili og lad det svitse uden at tage for meget farve. 
  • Tilsæt tomater (jeg plejer lige at køre stavblenderen igennem inden), bouillon og kokosmælk, og lad det hele koge i 15 min. 
  • Tilsæt derefter ferskner og lagen fra disse, samt rejer hvis du har valgt dem fremfor bacon. Jævn evt. med lidt maizena. (Det kan godt være du tænker "Wtf, dåseferskner?!" - det gjorde jeg også første gang, jeg skulle lave suppen. Men det er SÅ godt, og giver den perfekte balance til den rimelig stærke suppe)
  • Tilsæt til allersidst koriander og bredbladet persille (hvilket jeg konsekvent glemmer). 
  • Tip: Det smager herregodt med hjemmelavede, superbløde naanbrød til. Har også opskriften på sådan nogen, så råb højt, hvis det har interesse. 

Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us


God fornøjelse :)

3 kommentarer:

  1. Den ser (og lyder) virkelig lækker ud - jeg tror næsten, jeg bliver nødt til at prøve den, nu hvor det er blevet sort-of-efterår herhjemme.

    SvarSlet
  2. Det kan virkelig kun anbefales, man bliver varm helt ud i tæerne! :)

    SvarSlet