Igår fik jeg pludselig en hunger efter min fars thai-suppe. To be fair, så har jeg aldrig smagt den, når han har lavet den, kun hørt om hvor stor en succes den har været, når mine forældre har haft gæster til middag. Så da S kom hjem efter sin løbetræning var suppen på komfuret, og kort tid efter sad vi begge og frydedes over vores brændende halse (den blev lidt stærkere end tilsigtet).
Hvb's thai-suppe (som er nok til 4-5 personer. Jeg laver denne portion, så jeg kan nyde den i flere dage efter, nam!):
1-2 løg
2 fed hvidløg
50g smør
ca. 3 spsk rød karrypasta
1 dåse flåede tomater
1 cm frisk ingefær
5 dl hønsebouillon
200 g ristet bacon eller rejer
1 stor dåse ferskner
2 milde chili
½ stærk chili
2½ dl kokosmælk
- Svits karrypastaen i smøret og tilsæt fintskåret løg, hvidløg, ingefær, chili og lad det svitse uden at tage for meget farve.
- Tilsæt tomater (jeg plejer lige at køre stavblenderen igennem inden), bouillon og kokosmælk, og lad det hele koge i 15 min.
- Tilsæt derefter ferskner og lagen fra disse, samt rejer hvis du har valgt dem fremfor bacon. Jævn evt. med lidt maizena. (Det kan godt være du tænker "Wtf, dåseferskner?!" - det gjorde jeg også første gang, jeg skulle lave suppen. Men det er SÅ godt, og giver den perfekte balance til den rimelig stærke suppe)
- Tilsæt til allersidst koriander og bredbladet persille (hvilket jeg konsekvent glemmer).
- Tip: Det smager herregodt med hjemmelavede, superbløde naanbrød til. Har også opskriften på sådan nogen, så råb højt, hvis det har interesse.
God fornøjelse :)
Den ser (og lyder) virkelig lækker ud - jeg tror næsten, jeg bliver nødt til at prøve den, nu hvor det er blevet sort-of-efterår herhjemme.
SvarSletDet kan virkelig kun anbefales, man bliver varm helt ud i tæerne! :)
SvarSletHeh, sounds good to me! :)
SvarSlet