6. august 2011

At tælle får

Da S og jeg drog mod Island, var det aldrig nogen hemmelighed, at jeg havde (og har) en fascination af får. Både fordi jeg godt kan lide deres uld, men ligeledes fordi jeg synes de er pragtfulde skabninger. Især når man ser dem løbe væk (hov hov!), og deres hale bouncer.
S var ikke helt med på mine noder, eftersom jeg skulle hilse pænt (løftet hånd i hilsen, eller "Sheepo!", don't ask) hver gang vi passerede et eller flere får. Og ja, det er ret mange gange; Island har ret mange får.
Men altså, det betød altså også at jeg nu ligger inde med ret mange billeder af får fra vores køreture (og videoer, ikke at forglemme...). Så jeg synes egentlig at I skal have et udvalg, siden I nu har hørt så meget om de små uldkugler.

Image Hosted by ImageShack.us
Gennem hele vores roadtrip havde vi et kæmpe fårproblem. Eller.. Jeg elskede det! Vi måtte nemlig konstant stoppe jeepen for de små uldne bæster, som stod og slikkede salt af grusvejene. 

Image Hosted by ImageShack.us
Da vi først ankom til østkysten, og Egilstaðir, besøgte vi S' farfars brødres (whoah..) gård langt f***** i vold ude på landet i en dal. Og her stiftede vi bekendtskab med et moderløst lam (soon to be sheep). Lammet var blevet fodret af mennesker fra barnsben, og var derfor halvtamt. Jeg var personligt lidt awestruck, men klappede det pænt efter det forsøgte at spise mine bukser. Efterfølgende synes S, at lammet skulle fanges. Forsøget er afbildet ovenfor. 

Image Hosted by ImageShack.us
Da vi et par dage efter kørte til Eskifjorður, trekkede vi op til en sølvstensmine. Men pludselig fandt vi ud af, at vi blev holdt øje med. 

Image Hosted by ImageShack.us
Da vi kom tættere på, viste det sig at være en hel flok. Her lader de som om ingenting, som om de bare tilfældigvis befandt sig i vores nærhed. Som om. 

Tænk sig. Havde glemt at tilføje mit yndlingsbillede. Her stillede fårene sig nemlig selv op på rad og række, klar til billeder!

3 kommentarer:

 1. Haha hvor er jeg vild med de billeder her! Især den hvor der lige er et får der kigger over bakken! Jeg har et eller andet med får, er helt vild med dem :P Nu tror jeg da at jeg bliver nødt til at overtale kæresten til at tage den næste ferie til Island! Vil da også ha et billede med et lurer-får :P

  SvarSlet
 2. Wuhuuu min rygsæk var på Island og tælle får....NICE

  SvarSlet
 3. rijaH: Det tror jeg nok du må! Og kører man lidt rundt på landet, får man rig mulighed for at tage billeder.:) Hah, lurer-får!

  Kristina: Dét var den! Og meget behjælpelig til optællingen.

  SvarSlet